Billeder fra Amiga.dk-hyggedagen i Årslev

Her er billederne fra Amiga-hyggedagen i Årslev den 19. februar 2011.

I et stykke tid havde vi på Amiga.dk snakket om at ses igen efter den vellykkede sammenkomst i Værløse. Efterhånden blev det til at Alfkil lovede at booke det lokale forsamlingshus i Årslev lidt syd for Odense, og dagen blev fastsat til den 19. februar.

Det var dog et noget mindre antal der mødte op end sidste år. Desværre var der en del af dem der havde vist interesse i løbet af forberedelserne, som endte med ikke at kunne komme, så vi var kun otte i alt der mødtes i Årslev.

Det blev nu alligevel en rigtig hyggelig dag med mange inspirerende indslag. Alfkil holdt en fremvisning på det store lærred af sin portering af Qt til AmigaOS og fortalte også lidt om hvad Qt er for en størrelse og hvordan man programmerer mod den, og det så jo meget fremkommeligt ud, så det bliver helt sikkert nyttigt at få til at køre native på AmigaOS.

Shadow kunne vise hvordan han udvikler med et crosscompiler-setup under Visual Studio med langt hurtigere kompilering til følge end man kan opnå native på selv de hurtigste AmigaOS-maskiner. Han er i øvrigt i gang med at portere den seneste udgave af Torque, en game-engine til SDL.

Selv havde jeg medbragt min nye Sam460ex og håbede at kunne vise lidt om hvordan den performer, men desværre havde jeg på grund af forudgående sygdom ikke kunnet forberede det så godt som jeg havde regnet med, så vi fik ikke fundet de rigtige programmer at teste dens kræfter med. Den led også lidt under at 3D-accelerationen i grafikkortet ikke var understøttet af driveren endnu, og at jeg ikke havde noget lydkort i den - begge dele begrænsede jo også hvor spændende ting der kunne køres. Nå, det må blive næste gang.

Lokale og forplejning var helt i top - herlig lun kringle til kaffen og skøn lasagne med gode grønne salater til aften. Så alle I der ikke var med, I er gået glip af en fin dag. Mange tak til Alfkil for det gode arrangement!


Niels Bache (webmaster@nbache.dk) Niels Bache

Back to overview page

Version med rammesystemer (hvis du kan)
Alle billeder på én side - til dig der har mere hukommelse end lyst til at være online

Ja, så mange var vi - foruden fotografen. Bordet rundt i urets retning: Controller, Troels, Alfkil, Juzz, Shadow, Tylon og Luc.Billede 1 Hm - de samme igen efter princippet med Tordenskjolds soldater. Og lidt legetøj i baggrunden.Billede 2 Sjældent er så meget Amigagrej fotograferet uden at være tændt - men det skyldes også kun at strømmen lige var gået.Billede 3 Det viste sig senere at være kabeltromlen under bordet der havde en sikring som slog fra - det forklarede at Controllers skærm i forgrunden godt kunne køre, den var sluttet til et andet kabel.Billede 4 Der var ellers meget fine faciliteter med bl.a. et lærred som vi kunne lave demonstrationer på ved hjælp af Lucs videoprojektor.Billede 5 Troels følger interesseret med i Alfkils forklaringer om Qt. I baggrunden Controller og Luc.Billede 6 Ovre hos Shadow kigger Tylon og Juzz med mens der bliver cross-compilet Amiga-kode fra Visual Studio. Controller er travlt optaget med sit eget, mens Luc øver sig i jonglering med oprullede patchkabler.Billede 7 Hva' så, drenge, kan I gøre det lige så hurtigt?Billede 8 Så er maskinerne også kommet op at køre hos Luc og Tylon. Controller og Alfkil kigger på.Billede 9 Lidt aftenstemning. Troels surfer, Juzz er ved at slå sin egen rekord i pinball på stort lærred, og Tylon og Luc kigger nok på Hollywood-programmer. Den lille røde med blåt lys i forgrunden er min Sam460ex.Billede 10 Det er ved at være tid til at pakke sammen for i dag.Billede 11 Og når først man får gang i det, gå det såmænd ret hurtigt.Billede 12 Mindre end 20 minutter efter at dette billede blev taget, sad vi i bilen på vej mod København.Billede 13

Siden er genereret 20/2-2011 01:42:44

Valid XHTML 1.0!